Професионално почистване на мека мебел и матраци • Орвио ООД • 0878 576 143

orvio.net@gmail.com

Почистване на килимите в автомивка - разсъжденията на чистача

23 юли 2015

Коментари

Off
 юли 23, 2015
 Off
Пране на килими в автомивка

Да поговорим малко за прането на килими по автомивките, евтино почистване на меките нстилки, трябва само да им ги занесеш, някои даже предлагат и превоз от и до дома. Какво се крие за този вид почистване?

Разсъждавам си тука и стигам до следните няколко заключения:

■ Да започнем с това, че тук отново имаме услуга, която излиза по-евтино да ти я свърши някои друг от колкото ти самия?!? Простата сметка показва, че ако имате общо 20m² килими за почистване (няколко броя):

1. В автомивката това ще струва около 40,00лв. и включва следните неща:

– Взимане на килимите от адрес и откарване до базата за пране.

– Накисване на килимите (шампониране) с вносен препарат за текстилни повърхности.

– Разтъркване на косъма в различни посоки с помощта на еднодискова машина.

– Изплакване на килима с водоструйна машина под силно налягане.

– Центрофугиране на меката настилка и сушене върху някои раждясал от

Сушене на килими върху винкели в автомивка

Сушене на килими върху винкели в автомивка

влагата заварен винкел (самоделен стелаж, закачалка за сушене на килими).

– Опаковане (евентуално) на килима и докарване до адрес на клиента.

2. Наемате машина под наем и:

■ Плащате около 55,00лв. на ден за машината с която ще почиствате.

■ Купувате си препарат за пране на дамаски и килими за около 10,00лв.

■ Оставяте депозит за перящата прахосмукачка 400,00лв. (който Ви възтановяват ако я върнете изправна).

■ Започвате да почиствате (да се гърбите) килимите като след проведения Ви инструктаж смятате, че това е детска работа, уверява магазинера.

Колко много неща получава клиента и в двата варианта за неговия така скъп килим и как не подозира ни най-малко какво се случва всъщност през цялото време. Е направихте ли тази сметка която и аз правя? Излиза по-евтино да дадете килима за пране на автомивка, от колкото да наемате машина и да чисите Вие.

Ето няколко неща които мен лично ме дразнят неимоверно много и всъщност голямата истина за почистването на меки настилки:

■ На автомивката вашите килими биват наредени до много други за да бъдат разтъркани, което води до омешването на мръсотията от всички килими на другите клиенти…

■ На автомивката вашите килими биват изпрани с подпочвена вода, чието pH е над нормалното (тази вода е алкална и често мирише на тиня) с pH около 10 а не около 7 както питейната.

■ На автомивката нямат право да ползват питейна вода за миене на коли или пране на килими (това обяснява горното)!

■ На автомивката килимите се сушат върху стари винкели и събират всичката прах от преминаващите наоколо автомобили или околна среда, е нали искате да Ви бъдат почистени килимите?

■ Ако ги почистите с машина под наем, дали наемодателя ще Ви даде точния препарат или ще Ви продаде по-скъпия?

■ Машината за пране на килими под наем минава през стотици клиенти, какво ще стане с депозита Ви ако нещо се случи, Вие перете за първи път?

В България има чудесно разработени бизнеси от хора които разбират какво правят и знаят какво предлагат, както и такива които са за „ваше удобство“ и са направени за да се вземат едни пари за уж удобното почистване.

Разгледайте няколко фирми за почистване на меки настилки по домовете и подберете няколко на които да се обадите. Като разгледате клиентите им и отзивите ще разберете дали това е фирмата за почистване на която бихте се доверили за пране на килима или пък мокет!

Не оставяйте почистването на меките настилки в ръцете на случайно подбрани хора само защото е евтино, да не излезе по-скъпо.

Ако имате въпроси свързани с прането на килима обадете ни се за различно мнение или препоръка, може също да разгледате нашите предложения за почистване на меки настилки по домовете.

Comments are closed.