Професионално почистване на мека мебел и матраци • Орвио ООД • 0878 576 143

orvio.net@gmail.com

26 юли 2015

Коментари

Off
 юли 26, 2015
 Off
Тенти и сенници

Голяма част от бизнеса с ресторантьорството разполага с обемни площи от тенти, сенници и чадъри, всички обичаме да пием бира под дебелата сянка на някоя шатра. Кога за последно са почиствани обаче и колко е важно това, вижте

Често слънце пазещите ни покрития са предоставени от някоя фирма за минерална вода, бира или кафе. Дали са ни предотстъпени по този начин или сами сме купили тентите и чадърите е без значение, но има няколко неща които е добре да знаем за тяхното почистване и поддръжка.

1. Повечето платнища за тенти, сенници и чадъри са изработени от водоустойчиви материали и са промазани фабрично със специални субстанции.

Тенти и сенници

Тенти и сенници

2. Почистването на тентите със силни химикали може да съкрати живота на тентата.

3. За почистване на тенти, сенници и чадъри, трябва да се използват само неутрални препарати, прахосмукачка или силна струя вода под налягане.

Платнищата за тенти и шатри съдържат флуорен полимер, PVC, акрилни платове и др. Обработват се със защитни филми срещу UV лъчи, гниене и мухъл, препоръчва се редовна грижа и поддръжка (минимум веднъж годишно).

Ако платнищата не се почистват редовно, рано или късно ще се наложи основно почистване, тогава всички защитни покрития на тентата може да бъдат нарушени и тя да изгуби свойствата си.

Запомнете, че експлоатирайки правилно и поддържайки редовно тентата, живота на платнището може да надхвърли 20 години, роля оказва и материала от който е произведено.

Orvio предлага почистване на разнообразни текстилни платнища и покрития, разполагаме с техника за машинно изпиране на чадъри, тенти, сенници, шатри, покривала за тирове, включително гумирани и винилови повърхности, вижте повече тук.

Comments are closed.