Професионално почистване на мека мебел и матраци • Орвио ООД • 0878 576 143

orvio.net@gmail.com

30 юли 2015

Коментари

Off
 юли 30, 2015
 Off
Пране на мека мебел, на какъв период?

В тази тема ще подскажем на какъв период трябва да се прави почистване на меката мебел, вижте

Прането на мека мебел е част от поддържането на чистотата в дома и едно от онези неща с които обикновения човек се справя трудно. Това допринася съществено за захабяването на мебелите, а след това идва момент в който ще трябва да се намеси специализирана фирма за почистване на мебели, както и да бъдат похарчени доста пари.

Част от хората дори прибягват до претапициране, защото дамаските вече са захабени до степен, каквато е много трудно да бъдат почистени до идеален вид. Сменяйки дамаската обаче Вие не почиствате пълнежа на дивана, просто сменяте дамаската! Препоръчваме да смените и пълнежа, ако това е възможно.

На какъв период трябва да се почиства меката мебел?

За да не се налага да претапицирате вашите хубави мебели, препоръчваме да ги почиствате редовно с прахосмукачка. Подберете хубав накрайник за прахосмучене на деликатни повърхности и дамаски, почиствайте всяка седмица дивана си, не забравяйте да изчистите пода под дивана, това е мястото където се сабира много прах, а паяците обичат да снасят своите яйца именно там, на дъното на мебелите около крачетата.

Паяжина под дивана

Паяжина под дивана

Това ще се случи ако не размествате меката мебел и не почиствате под нея редновно. Всичката прах и акари ще се настанят трайно в пълнежа на хубавите Ви мебели.

Тогава освен дълбочинно почистване, чрез пране с тежки препарати ще се наложи и изтупване на материйте и пълнежа, естествено това нарушава структурата на мебелите и т.н.

Период за прахосмучене на меката мебел: Поне веднъж седмично.

Период за изтупване на меката мебел: Веднъж годишно.

Период за пране на мека мебел: Според замърсяването и ползването, когато има домашни любимци или малки деца, образуването на петна по дамаската става често, както и задръстването с косми. При тези случаи препоръчваме пране на мебелите през 3-4 месеца.

Comments are closed.