Професионално почистване на мека мебел и матраци • Орвио ООД • 0878 576 143

orvio.net@gmail.com

23 август 2015

Коментари

Off
 август 23, 2015
 Off
Фирма за почистване на мека мебел

На всеки рано или късно му се налага да почисти дивана в хола, за съжаление мръсотията по меката мебел започва да ни прави впечатление чак когато вече дамаската е започнала да лъщи…

Точно тогава започваме да търсим вариант за почистване на меката мебел, да търкаме сами или да викаме фирма за пране на мебели.

Някои хора започват да купуват спрейове с препарат за дамаски и бясно да търкат по дивана, правилно ли е това?

Вижте няколко съвета които Ви препоръчваме да следвате преди да пристъпите към почистване на мека мебел.

Ако решите сами да почиствате мебелите:

Съвет № 1: Първо се поинтересувайте за това дали дамаските и пълнежа на меката мебел подлежат на мокрене!

Съвет № 2: Ако подлежат на мокрене (пране) помислете за това как ще издърпате (изсмучете) мръсотията от тах, след като нанесете препарата за почистване на дамаски и той разтвори мръсотията.

Съвет № 3: Никога не използвайте концентриран препарат за почистване върху дамаската! Винаги го разреждайте според дозиращата система написана върху етикета, освен ако продукта не е готов за директна употреба.

Съвет № 4: Силно препоръчително е да се изперат всички повърхности на меката мебел, а не само локални участъци от нея, нанасянето на препарат трябва да става равномерно и върху всички дамаски.

Ако решите да се обърнете към фирма за почистване на мека мебел:

Съвет № 1: Преди всичко разберете какъв вид почистване на мека мебел се препоръчва за вашия диван или фотьойл (мокро или сухо почистване на дамаските и пълнежа). Това става чрез документа, упътването което са ви дали от магазина за мека мебел.

Съвет № 2: Подберете 2-3 фирми за почистване на които да се обадите.

Съвет № 3: Следете какво Ви питат по телефона от всяка една фирма за почистване, ако не изискат достатъчно пълна информация за вида на меката мебел и подходящите за нея методи на почистване, тази фирма можеби просто иска само да Ви „обслужи“ срещу някой лев.

Съвет № 4: Не се хващайте на залъгалки от типа – 4 лева на седящо място, стига глупости, няма кой да Ви изпере луксозния триместен диван който струва 15 хиляди лева срещу 12,00 лева и това пране да е качествено!

Съвет № 5: Разпитвайте фирмите за почистване как процедират, в това число:

  • За колко време ще изперат мебелите;
  • За колко време ще изсъхнат мебелите;
  • Проверен ли е персонала и как точно, все пак влизат в дома Ви;
  • Съществува ли риск за повреда на мебелите заради прането;
  • Дават ли гаранция за извършваната от тях услуга;
  • Имат ли професионална застраховка, застраховка трети лица;
  • Издават ли документ за свършената работа;
  • Колко ще струва и какво точно включва услугата и т.н.

Ако по време на разговора от фирмата за почистване се затруднят при отговора на някой от тези или други въпроси които Ви интересуват, преценете добре дали това е вашата фирма за почистване, евтиното да не излезе по-скъпо!

И като последен съвет, опитайте се да разберете кой са клиентите на фирмата за почистване, дали са доволни и дали сте чували за тях! Това няма да Ви го кажат по телефона или просто ще Ви кажат това което искате да чуете, потърсете отзиви в интернет, той е голям и знае много за фирмите за почистване.

Ако желаете разгледайте и нашата фирма за почистване или пък ни се обадете за консултация при избора на фирма или пък различно мнение.

Ето и най-важния въпрос: Защо фирма за почистване на мека мебел?

Нека всеки прави това от което разбира, ние извършваме почистване на мека мебел по домовете, но не си ремонтираме автомобилите сами, тях ги водим на сервиз за автомобили, там пък хората не предлагат пране на седалките в колата.

Добрата фирма за почистване ще намери изход от всяка ситуация и ще предложи най-добрия вариант за почистване на вашата мека мебел, не правете това сами у дома.

 

Comments are closed.