Професионално почистване на мека мебел и матраци • Орвио ООД • 0878 576 143

orvio.net@gmail.com

Омекотител при пране на мека мебел, да или не?

28 август 2015

Коментари

Off
 август 28, 2015
 Off
Омекотител при пране на мека мебел

Ще разискаме темата за добавянето на омекотител при прането на мека мебел, ето някои факти и наблюдения:

Позволено ли е добавянето на омекотител в разтвора за почистване и пране на мека мебел?

Имаме не малко случаи при които клиенти са ни питали дали използваме омекотител когато перем мебелите. Има и такива които много настоятелно са ни заявявали, че ако не добавим омекотител не желаят да им почистваме диваните.

По начало омекотителя не вреди на тъканите при пране, нито на дамаските, но помага ли наистина? Има ли някаква полза от омекотителя при пране на мека мебел?

Ако един диван не е експлоатиран добре и не е поддържан регулярно, нито омекотител, нито агресивните почистващи препарати ще помогнат за качественото му почистване. Към този момент за скромната ни 5 годишна практика не сме забелязали ползването на омекотител, да е от полза или да вреди, затова смятаме, че добавянето му е безмислено.

В някои случаи добавяме малко количество омекотител за аромат, заедно с препаратите за почистване и пране на дамаските, но не винаги, защо?

Защото съществуват дамаски и облицовки облечени върху по екзотични или старинни мебели, които не бива да се третират с каквито и да било препарати и други субстанции, избелители и прочие. По начало омекотителят няма за цел да повреди дамаската на дивана Ви, но производителят на меката Ви мебел може единствен да каже, полезно ли е или не използването на омекотител при машинно почистване на мебелите Ви, затова:

Моля ако нямате достатъчно информация за това как трябва да бъде третиран при почистване дивана Ви, по-добре не ни карайте да правим експерименти, в крайна сметка не всеки диван е от „Икеа“ и струва 200 лева. Не винаги логичното е практично!

Клиента е с предимство дори да няма представа какво ще се случи при прането на мека мебел с омекотител, ние винаги се съобразяваме с желанията Ви, но знайте, че това отстрани изглежда, като да си закарате автомобила на автомонтьор и да го накарате да излее добавка за бензин в дизелов автомобил.

Всички дамаски и пълнежи за мека мебел, имат своите уникални характеристики, начини на обработка и друго, не бива да се правят експерименти с непознати свойства, тъкани и материи, може да последват нежелани реакции. Ето защо Ви препоръчваме да се доверите на натрупания опит във фирма за почистване на мека мебел, специалистите в областта на почистването знаят най-добре, какво може да се използва и какво не при почистването на меката мебел.

Comments are closed.