Професионално почистване на мека мебел и матраци • Орвио ООД • 0878 576 143

orvio.net@gmail.com

Диваните от Икеа с еднакви етикети с инструкции за почистване!

29 август 2015

Коментари

Off
 август 29, 2015
 Off
Етикет с инструкции за почистване на мека мебел от Икеа

Искаме да споделим малко наблюдения за мебелите които продават в Българската Икеа:

От началото на годината сме извършили почистване на мека мебел, за над 200 наши клиента. Голяма част от тях бяха Икейско произведение, но не това е проблема.

Като цяло в нашата работа винаги е било много важно освен почистването и освежаване на интериора в един апартамент или заведение, на първо място да пазим вещите на нашите клиенти.

Именно по този повод винаги изискваме инструкции за почистване на различните меки мебели, когато пристигнем за да ги почистваме.

Прави огромно впечатление това, че повечето хора не са наясно с рисковете от грешна информация или никаква такава за начините на почистване или пране. Около 85 % от клиентите ни не разполагат с подобни документации или пък са ги прибрали толкова на сигурно, че самите те немогат да ги намерят.

Това което ни впечатли поне тази година е, че хората масово купуват от Икеа. Къде е проблема? Проблем няма, мебелите са им на достъпни цени, изглеждат добре, пасват на различни интериори. Питате се, какво тогава? Ето какво:

10 % от клиентите при които сме намерили някакви инструкции и етикети с упътване за почистване, бяха с Икейски мебели, лол! Истината е, че от Икеа не пропускат да поставят етикети с упътване за начини на почистване на меката мебел, но:

Етикет с инструкции за почистване на мека мебел от Икеа

Етикет с инструкции за почистване на мека мебел от Икеа

Имам чувството, че етикетите които поставят ги вадят някак от конвейра! От началото на 2015 година не срещнах етикет на Икеа който да позволява меката мебел да бъде изпрана или дори леко намокрена! На всички пише:

Без пране, без гладене, без химическо чистене и т.н. извод:

Излиза, че евтините мебели от Икеа можеби са за нещо като „еднократна употреба“, човек неможе да полага грижи за тях, да ги поддържа и почиства?

Да не би да сме вдигнали стандарта в България и когато ни се изцапат мебелите, просто си купуваме нови? Стига глупости, вероятно сме някакви каръци и само ние попадаме на мебели от Икеа които неможе да се перат!

 

Comments are closed.