Професионално почистване на мека мебел и матраци • Орвио ООД • 0878 576 143

orvio.net@gmail.com

16 септември 2015

Коментари

Off
 септември 16, 2015
 Off
Грешки които допускат фирмите за почистване.

Да поговорим малко за грешките които допускат фирмите за почистване на пазара в България…

През последните 4-5 години пазара с почистващите услуги бе залят от така наречените „фирми за професионално почистване“.

Масово се появиха фирми за почистване, кои по-малки, кои по-големи, всички предлагат качествено почистване и абонаментна поддръжка на хигиената на разумни цени, най-често срещаната фраза бе: „професионално почистване на ниски цени„.

Тук искам да споделя, че професионалното почистване никога не е било по-евтино от обикновеното!

Грешки които допускат така наречените фирми за професионално почистване:

 

  1. Най-голямата грешка – лошо пресмятане на цените за услугите, преминаване към политика на „дъмпинг“! С течение на времето грешката бива установена, следва сериозен спад в качеството на услугите.  За да се запази по-ниската цена понеже клиента вече е научен така, се преминава на режим при който се почиства с обикновени препарати, такива които не са за професионална употреба.
  2. По-ниски възнаграждения за персонала – Започва голямо текучество на кадри, необразовани и необучени хора заемат длъжности за които се изискват сериозни познания. Преминаване в режим на наемане на хора които просто могат да държат парцал и препарат.
  3. Орязване на бюджета за осигуровки и застраховки на персонала – наема се персонал без договор и без осигуровки, не се проверяват добре наетите лица и не им бива провеждано обучение тъй като това е скъпо, а човека който чисти офиса ви утре може да е сменен с друг!
  4. Масови оферти за почистване с намаление – пускане на ваучери в сайтове за колективно пазаруване, където освен ниската цена на услугата има и трето гърло което трябва да се храни в лицето на сайта посредник.
  5. Не се проучва пазара на местно ниво – стартира се фирма за почистване с 10000.00 лева и ставаме бизнес в който липсват знания, опит, квалификация, обучения и проучване за нуждите от подобни услуги.
  6. Липса на контрол – издават се обекти без да се контролира почистващия персонал и качеството на свършената услуга по почистване.
  7. Оферта и платежен документ – масово се сключват устни договорки и не се издават платежни документи за извършеното от фирмата за почистване в следствие на което при предявена претенция клиента не може да докаже абсолютно нищо, ако има щети в имота вие като клиент нямате никакъв документ който доказва, че е имало някой там и дори и да докажете това, масово фирмите за почистване не правят професионална застраховка.

 

При гореизложените факти аз лично бих се замислил как да търся и към коя фирма за почистване да се обърна!

 

Comments are closed.