Професионално почистване на мека мебел и матраци • Орвио ООД • 0878 576 143

orvio.net@gmail.com

24 септември 2015

Коментари

Off
 септември 24, 2015
 Off

Здравейте скъпи приятели! Искаме да Ви разкажем за това как протече днес работният ни ден.

Както обикновено, сутрин преглеждаме графика за деня, правим щателен оглед на баничарките, дали всичко необходимо за почистване на мека мебел присъства в инвентара. Препарати, консумативи и прочие. Тръгваме по обектите…

Всичко си върви добре, докато пристигаме на 3-ия обект в който имаме задача да изперем един диван тройка, два фотьойла и две табуретки (стандартна холна гарнитура). Дотук добре, приготвяме нещата, звъним на клиента и той ни качва горе в апартамента.

Започват стандартните процедури преди пране на мека мебел:

■ Изискваме документ от производителя за да вземем допълнителни сведения за мебелите и препоръчителния начин за тяхното почистване.

■ Разместваме всичко за да ни е удобно за работа.

■ Подготвяме машините с вода и препарат за пране и….

Клиента ни задава следния въпрос:

„За какво са тези машини?“

В първия момент не разбрах добре въпроса и отговарям по онзи начин закодирания, това бе… обяснението което даваме на всички които попитат с какви машини перете меката мебел.?

Оказва се, че клиента и друг път си е поръчвал услуга за „почистване на мека мебел“ от друга фирма за почистване.

Къде е проблема?

С течение на разговора разбираме, че тогава колегите от една Софийска и достатъчно именита фирма за почистване са пристигнали и сега ще ви опиша какво са направили:

  1. Взели са една кофа и са я напълнили с вода и препарат.
  2. С някаква гъба?!? са започнали да топят в кофата с разтвора и да нанасят водата и препарата по дамаските на мебелите.
  3. След което с някакъв „водосмук“ както го нарече клиента са смукали водата от дамаската?!?, като повечето вече е била и по пода.

С колежката само седяхме и мигахме на парцали и забравихме ума и дума за това което знаем за почистването на мебели.

Та стана ясно какво е имал предвид когато попита „За какво са тези машини“.

Този човек въобще не подозираше, че съществуват екстракторни машини (перящи прахосмукачки), които впръскват прецизно и равномерно вода и препарат в дамаските а след това я изсмукват заедно с разкиснатата мръсотия.

Клиента гледаше втренчено така космическата за него технология от НАСА, а над главата му имаше много въпросителни…

След като видя ефекта от машинното пране върху своя диван, фотьойли и табуретки, беше много приятно изненадан, похвали ни за добре свършеното почистване и остави сериозен бакшиш. Оставихме му касов бон и визитка и си тръгнахме по живо, по здраво.

Ние не искаме в някаква степен да ставаме като майсторите, те винаги казват: „Къ’в е тоя предния дето ти е лепил плочките в банята така криво, сигурно е бил сляп“

Затова и няма да споменем името на фирмата за почистване която е била преди нас, както и няма да коментираме тяхната работа.

Искаме просто да насърчим хората и добрите фирми за почистване, които знаят какво правят, за да продължат да доставят едни наистина професионални услуги за почистване на крайния потребител, а не някакво позачистване…

Меката мебел трябва да се пере чрез екстракция когато това е позволено, може да се види в упътването което е поставил производителят на мебелите.

Повече информация за екстракцията като метод за почистване на мека мебел, може да намерите ето тук: http://www.cleanito.com/пране-на-мека-мебел-подробности/ или да отделите 6-7 минути за следното видео:

Comments are closed.