Професионално почистване на мека мебел и матраци • Орвио ООД • 0878 576 143

orvio.net@gmail.com

10 януари 2016

Коментари

Off
 януари 10, 2016
 Off
Почистване на твърда мебел

Макар и малко нетипично, нетипично защото ние се занимаваме много активно с почистване на мека мебел, в тази тема ще поговорим за един друг вид мебели, твърдите.

Съществуват няколко вида материали от които се произвеждат различни твърди мебели и обзавеждане. Интересни интериорни решения сме виждали от какви ли не материяли, но главно мебелите се правят от ПДЧ, МДФ, тук там ХДФ.

Почистването и поддръжката на обзавеждането в дома или офиса ни се струва много лесно, но има някои неща които е добре да знаем.

Гардероби, врати, секции, ракли, шкафове, бюра – все мебели които смятаме, че можем да избършем с кухненския парцал или гъба, уви обаче нетрябва.

Ето малко съвети за почистване на мебели от ПДЧ и МДФ.

Почистване на твърда мебел

Почистване на твърда мебел

  1. Никога не използвайте кухненска гъбичка за търкане на повърхностите на мебелите, набавете си микрофибърна кърпа (по-добре да бъде по-скъпа) и избърсвайте с нея, добре е кърпата винаги да бъде влажна.
  2. За повърхности от МДФ не бива да се използват препарати за почистване с абразивни гранули или частици.
  3. Когато по хоризонталните повърхности на вашите мебели се е събрала много домашна прах препоръчваме, преди избърсване с микрофибърна кърпа, да бъде използвана прахосмукачка с подходящ накрайник (малка четка за прахосмучене на мебели с естествен косъм).
  4. При по фини мебели, не се препоръчва използването на почистващи препарати със съдържание на ацетон или кореселин.
  5. При стари залепнали дъвки по вашите мебели препоръчваме изстудяване с лед и фино отстраняване с шпатула, в никакъв случай с остри и груби предмети.
  6. Почистването на лепило от тиксо по мебелите става с продукта funball и може да се купи от тук, не използвайте никакви предмети за стъргане или жулене на лепилото.
  7. За мебели при чиято направа е използвано ПДЧ не се препоръчва мокрене, само бърсане с влажна кърпа.
  8. При сглобяването на новите Ви мебели, майсторите обичат да си поставят маркери с молив върху всяка от плоскостите, това ги ориентира кое къде трябва да бъде сглобено. Моливите почиствайте с гумичка ;).
  9. Никога не почиствайте мебелите си сами, викнете фирма за почистване вземете приятеля/приятелката си и отидете на кино или футболен мач ;).

Comments are closed.