Професионално почистване на мека мебел и матраци • Орвио ООД • 0878 576 143

orvio.net@gmail.com

11 януари 2016

Коментари

1
 януари 11, 2016
 1

Почистването на матрака е доста трудоемка задача и изисква различни машини за пране и изтупване, относително скъп процес и не на 100% ефективен, новият матрак дали е по-добре?

Според нашите възгледи всеки матрак трябва да се изтупва поне веднъж в годината и да бъде изпран 3-4 пъти, а подновяването им трябва да става на всеки 3-4 години.

Нов матрак или да изперем стария?

Това е въпрос на който много трудно може да се отговори, на всеки матрак по някое време му идва времето за смяна.

Тук искам да вметна една случка която стана преди около 5-6 години.

Моят баща беше ангажиран да изнесе стари мебели и да организира ремонт на един апартамент след наематели, техният престой в имота беше около 10 години. Започна се с изнасянето на стари вещи и така дойде ред на матрака, който беше доста голям – 2 персона и не много лек. Тогава на баща ми му хрумнало да го разпори на две защото в сградата асансьора е малък и цял матрака неможе да бъде свален. Тук идва разковничето, когато започнал да пори матрака от вътре изкочили страшни гадории. Вътре били нарязани стари работнически гащеризони с латекс по тях, спално бельо, дънки, сутиени, тениски и всякакви други дрехи излезнали от употреба.

В първия момент когато баща ми разказа случката, ми се стори малко странно, той няма навика да лъже или преовеличава за нещо.

Случвало се е понякога когато накиснем матрак с нашите препарати да се образуват странни цветни петна, винаги сме се чудели от какво са и сега мисля, че ми става ясно. Ако във въпросните матраци е имало стари нарязани дрехи, то те са пуснали някакъв цвят.

И ако всичко дотук Ви звучи някак нереално или преувеличено, то изгледайте видеоклипа от YouTube по-долу, а когато дойде времето да сменяте спалнята с нова, отделете 5 минути и разпорете матрака освен, ако не Ви е страх от това което ще видите отвътре!

Затова е и много трудно да се отговори на: нов матрак или да изперем стария?

One response on “Нов матрак или да почистим стария?

  1. Maria_G каза:

    Просто съм потресена, като дойде време за смяна на матрака ще го проверя задължително.