Професионално почистване на мека мебел и матраци • Орвио ООД • 0878 576 143

orvio.net@gmail.com

14 февруари 2016

Коментари

Off
 февруари 14, 2016
 Off
Двулицев матрак, два персона

Какво знаем за поддръжката на матраците на които спим така сладко? Полагаме ли достатъчно грижи или гледаме на матрака само по външния му вид?

Прането на матраци е задължителен процес, част от поддръжката на вашия матрак и най-вече грижата за вашето здраве. Спалното бельо, матрака и пространството под леглото са местата където акарите и домашната прах царуват, това са и основните фактори за често боледуване, астма и алергии.

Знаете ли, че матраците трябва да се заменят с нови на всеки 5-6 години, дори да Ви изглеждат добре и да имат що годе правилна форма?

А знаете ли, че през цялото това време е добре да бъдат почиствани, чрез изтупване или пране? Всеки матрак който се ползва ежедневно трябва да бъде обезпрашаван и изпран на всеки 3-4 месеца, по друг начин казано, минимум веднъж в сезона.

За спалното бельо – смяната на спалното бельо трябва да става минимум веднъж седмично и още нещо, проветрявайте помещението в което спите, в никакъв случай не опъвайте завивките върху спалнята, матрака трябва да диша, противен случай в него се образува влага, която е сериозна предпоставка и идеална среда за развитието на акарите.

Проверете как трябва да бъде почистван матрака Ви, как може да разберете в следващото видео.


Вижте още интересни статии за матраците: Как да се наспиваме като експерти?

Comments are closed.