Професионално почистване на мека мебел и матраци • Орвио ООД • 0878 576 143

orvio.net@gmail.com

4 март 2016

Коментари

Off
 март 4, 2016
 Off

Голяма част от фирмите за професионално почистване, използват добре оборудвани машини и специализирани препарати за почистване, на различните по вид и структура повърхности или материи. Защо се налага това?

Обяснението за това е дълга и много дискутирана тема, но тук накратко ще обясним защо се налага дадено почистване да се извършва с подходящите за целта машини и препарати.

  • Съществуват видове повърхности които не трябва да се третират с киселинни препарати за почистване, защото могат да бъдат чстично или цялостно повредени.
  • Представете си сега такава повърхност и това, че от нея например трябва да бъдат премахнати остатъци от строителни материали в следствие на ремонтни дейности. С какъв препарат за почистване ще подходите?

Пример: Току що сте положили чисто нова подова настилка от гранит или варовик, по нея обаче има остатъчни следи от гипс, латекс и фугин заради извършен ремонт на помещението.

Сега ще обясня и защо давам този пример. Остатъците от строителни дейности се почистват най-лесно с киселинни препарати, от друга страна обаче вида и структурата на повърхността не позволяват използването на киселинен препарат!

В такъв момент ако Вие нямате необходимите знания за подобно почистване, съществува риск да повредите настилката безвъзвратно.

Пример: Отивате до най-близкия магазин за почистващи препарати и питате продавачката с какво да почистите остатъци от строителни материали, ако тя не е достатъчно компетентна (което няма да е изненада за кварталния магазин за битови потреби), има потенциален проблем, защото въобще не се знае в състава на дадения препарат за почистване какви химични елементи има и как трябва да се подходи при почистването.

Примерите за подобни случаи при почистване на най-различни повърхности са много и ако Вие не разполагате с уменията, машините и препаратите за почистване в такива ситуации е много вероятно да си навлечете сериозна беля.

Та в известен смисъл, когато използвате услугите на фирма за професионално почистване, се очаква нейният персонал да бъде добре образован в това което извършва и подобни ситуации да бъдат избегнати. Това обаче в никакъв случай не е гаранция защото поради добрите цени за почистване от фирма, се навъдиха много и най-различни, които въобще незнаят какво правят, не се оставяйте в ръцете на подобни измислени фирми за почистване! Доверете се на професионалист в бранша, ако незнаете как да намерите такъв, обадете ни се и питайте за различно мнение. Не оставяйте почистването на вашия дом на случайността.

Comments are closed.