Професионално почистване на мека мебел и матраци • Орвио ООД • 0878 576 143

orvio.net@gmail.com

7 март 2016

Коментари

Off
 март 7, 2016
 Off

Съществуват много и най-различни видове пулверизатори за препарати за почистване. Но знаете ли защо са различни по форма, по обем и дори по плътност на материала от който са изработени?

Пулверизаторите намират приловение в много сектори, един от тях е свързан пряко с почистването и препаратите за почистване. Почти всички препарати за баня, кухня или пък за мебели се продават в течно състояние и най-вече в пулверизатори, за по-лесна употреба.

Видове пулверизатори за препарати:

  1. Пулверизатор за впръскване на препарат за почистване, под формата на малка права струя – използва се за трудно достъпни места, този вид пулверизатори могат да регулират струята на впръскване на препарата за да достигнете до желаното място на почистване.
  2. Пулверизатори за впръскване на препарат за почистване, под формата на мъгла – използва се за равномерно и бързо нанасяне на препарат върху деликатни повърхности, понякога равномерното нанасяне на препарат е от изключително значение за детайла който целаем да почистим.
  3. Пулверизатори за впръскване на препарати за почистване, под формата на пяна – някой препарати за почистване изискват съдържанието да бъде впръскано под формата на пяна, защо се налага това? Ако трябва да почиствате фурна например, тя има вертикални стени, а препаратите за загорели мазнини имат молекули, които са най-активни когато препарата е на пяна, освен това така по-лесно ще се „залепи“ по вертикала на фурната, а това ще улесни почистването и.
  4. Пулверизатори и дозатори за препарати от различни суровинни материали – в случая става въпрос за това колко разяждащ е даден препарат за почистване. Според свойствата на препарата и средната продължителност, плюс срока на годност на течността се избира пулверизатор с по-плътна или по-тънка стена на бутилката.
  5. Пулверизатори и дозиращи системи за препарати за съдомиялни и течни сапуни – това е система от контейнер в който се слага субстанцията, а на нея обикновено има бутон за натискане. След натискане дозатора подава точно определено количество препарат за почистване или миене, тези системи се славят със своята икономичност и практичност, защо практичност? Някои препарати за почистване изискват отпуснатото количеството да бъде точно 20 милилитра, в противен случай се получава предозиране и е възможно препарата да започне да размазва понеже е в повече.

 

Най-често пулверизатори и дозатори за препарати за почистване се използват от фирмите занимаващи се с почистващи услуги, както и в учреждения, болници, училища, административни сгради и други.

За лесно и бързо почистване на мебели или подови настилки, всяка фирма трябва да разполага с пълен набор от различните пулверизатори за препарати, това позволява определена услуга да бъде извършена до 2-3 пъти по-бързо, особено ако извършващия е професионалист в почистването и има нужните умения за ползване на препаратите върху различните повърхности.
Днес научихте: защо е важно дозаторите да отмерват точно определено количество препарат, какви видове пулверизатори съществуват и защо пръскат по различен начин.

Други думи свързани с пулверизатор: пръскалка, дозираща система, пръскачки, помпи.

Изображения свързани с пулверизатори:

Comments are closed.