Професионално почистване на мека мебел и матраци • Орвио ООД • 0878 576 143

orvio.net@gmail.com

13 март 2016

Коментари

Off
 март 13, 2016
 Off

Моповете за почистване са известни на всеки, съществуват много различни видове мопове, по размер, вид на материала и тяхното предназначение. Съществуват и професионални мопове за почистване.

Моп е универсално средство за почистване, предимно на твърди подови настилки, приложението му обаче може да бъде и за други цели. Моповете като консуматив за почистване се използват в учреждения, болници, офис помещения, в дома и на други места. За да използвате моп при почистването на под например, ще Ви е необходим и друг консуматив към него, а именно кофа с преса за изтискване на мопа. Нека видим.

Видове мопове:

Кофа с преса за изтискване на мопове

Кофа с преса за изтискване на мопове

  1. Мопове за професионално почистване – този вид мопове са по-скъпи от тези които се продават в търговската мрежа, но и по-качествени. Издръжливостта на пресите за изстискване е доказана, лично ние разполагаме с преса на възраст 8 години! Знаете ли, че моповете за професионално почистване разполагат със система която определя с кой моп, какво трябва да се почиства, как изглежда тя? Обикновено на този вид мопове са поставени 4 лентички в различни цветове, според това за какво ще се използва (за какъв вид помещения) се оставя указаната лентичка, а другите се отрязват. За какво се налага това? Представете си болница в която има сервизно помещение за почистващи уреди и консумативи, персонала от хигиенисти е голям и трябва да разпознава по някакъв начин, кой моп за кое помещение е предназначен. Поглеждайки лентичките много лесно може да се ориентираме дали е за почистване на санитарън възел или за почистване на пода в чакалнията! Професионалните мопове за почистване биват: плоски, на ресни, за сухо почистване и други. Материалите от които се изработват са много, няй-често професионалните мопове са памучни, вълнени и микрофибърни.
  2. Обикновени мопове за почистване – за този вид мопове немога да дам много и кой знае колко полезна информация, но знам, че са достатъчно евтини, достъпни в голяма част от магазините за домашни потреби и замазват много и постоянно пода който се опитваме да почистим.

 

С моп могат да бъдат почиствани следните повърхности: твърди подови настилки, стенни облицовки, ламперии, гладки пвц повърхности. За по-големи помещения професионалния плосък моп, може да бъде използван като метла за избутване на дребни боклуци, ако сте гледали волейболна среща, същите мопове се използват по време на почивките на отборите, с тях се почиства бързо и лесно настилката на игрището.

 

Има ли мопове които не замазват пода който почистваме и колко струват? Не такива мопове няма, размазването на пода по време на почистване, може да се дължи на три основни фактора: некачествен моп, много мръсен моп (захабен) или предозиране на препарата за почистване.

 

Професионалните мопове за почистване на твърди подови и други повърхности са неизменна част от арсенала на всяка фирма за професионално почистване, повечето фирми разполагат с богат набор от качествени прибори и консумативи за почистване. Това улеснява така или иначе трудната работа на чистачите, а повърхностите биват изчистени до съвършенство.

 

Днес научихте: каква е разликата между професионалните мопове за почистване и тези за домашно позлване, какви видове мопове съществуват, защо моповете размазват пода след почистване.

 

Думи в българския език използвани вместо моп: парцал, бърсакла, устройство за полиране.

Изображения свързани с мопове:

Comments are closed.