Професионално почистване на мека мебел и матраци • Орвио ООД • 0878 576 143

orvio.net@gmail.com

Може ли честото пране на дивани и матраци да ги увреди?

3 юли 2016

Коментари

Off
 юли 3, 2016
 Off

Поддръжката на мебелите вкъщи е задължителна за всяко домакинство, ако се грижите и извършвате регулярно почистване на вашите дивани и матраци, това ще удължи живота им. Но може ли прекомерното почистване да ги повреди, преждевременно?

Истината е ,че може. Ако прекалено често перете дамаските на дивана и матрака в спалнята, това може да доведе до по-бързо износване на материите от които са направени. Това от своя страна не означава, че трябва да чакате няколко години мръсотията да се трупа по вашият диван или матрак и чак тогава да вземете мерки.

Ние препоръчваме прането на мека мебел да става до 3 пъти в годината, а на матрака до 2 пъти.

Ето няколко съвета за почистване и поддръжка на мебелите в хола и спалнята:

  1. Използвайте дивана и матрака само с подходящи дрехи и бельо, не сядайте по меката мебел например с дрехите от вън, използвайте домашни дрехи, точно както си обличате пижама преди лягане в удобната спалня.
  2. Проветрявайте помещенията в които се намират вашите меки мебели и матраци, това ще предотрати задържането на миризми в материята както и образуването на влага, което е предпоставка за настаняване на акари.
  3. Периодично пускайте прахосмукачка на дамаските на дивана с подходящ накрайник за мебели, сменяйте често спалното бельо на матрака с чисто.
  4. Почиствайте редовно пространствата под дивана и матрака, при възможност веднъж седмично.
  5. Не лягайте на дивана или матрака с мокро тяло или след баня с влажна хавлия, особено ако използвате боя за коса, да не се допуска контакт на мокра коса с дамаските.
  6. Изолирайте меката мебел и матраците от домашни любимци и помещения в които се приготвя храна (кухни). Ако неможете наложете върху мебелите покривало, което да ограничи прекия достъп на животинките и миризмите от приготвяните гозби.
  7. Никога не опитвайте да почиствате дивана и матрака с препарати от домашните потреби ако незнаете какво точно правите и не разполагате с машина за пране на текстилни повърхности.
Изсветляла мека мебел от слънчева светлина

Изсветляла мека мебел от слънчева светлина

 1. Не излагайте меката мебел на пряка слънчева светлина, освен ако не разполагате с информация за начина на обработване на дамаските на вашите мебели.

 

Спазвайте тези кратки указания и удължете живота на вашите мебели и матраци, а за същинското им почистване се обадете на тел.: 0877 717 818 и получете информация от професионалистите в Орвио.

Comments are closed.