Професионално почистване на мека мебел и матраци • Орвио ООД • 0878 576 143

orvio.net@gmail.com

Пране на силно замърсени мебели с дамаска

7 август 2016

Коментари

Off
 август 7, 2016
 Off
Диван с дамаска тип - шарпей

В тази тема ще пишем за почистването на мека мебел и по специално за случаите при които дамаските на мебелите са силно захабени.

Като начало искам да отбележа, че има огромно значение дали ще се извършва почистване на дамаска от плюш, велур или кадифе например.

Когато приемаме заявки по телефона ние се интересуваме дали има сериозни замърсявания по меките мебели, това не включва само локалните петна от кафе, натурален сок, лютеница или други храни и напитки, както и козината на домашния Ви любимец. Захабените дамаски от дългосрочно използване и лошата им или никаква поддръжка (прахосмукиране или изпиране на определен период, обикновено веднъж сезонно) също се вписват в термините: силно замърсено, висока степен на замърсеност и т.н. Това са термини които ние, фирмите за почистване използваме когато оформяме оферта за почистване на меки мебели или друго за вас клиентите. Какво следва от тук насетне?

Освен, че ще получите двойно по-висока цена за почистването на дивана въпреки, че петна няма, съществува вероятност вашият любим диван да не се почисти добре поради факта, че не сте го поддържали периодично и мръсотията е пропила достатъчно на дълбоко така, че да не може да бъде извлечена дори и с професионални машини и препарати за почистване.

Имайте предвид, че липсата на петна по дамаските не правят вашият диван чист, ако същите са силно захабени, това е достатъчно почистването да бъде по-трудно, отколкото почистването от локалните петна!

Обяснението е много просто, вижте в следващите примери:

  1. Ако разполагате с диван чиято дамаска има локално 1-2 петна то това би оскъпило изпирането на мебелите Ви с около 15% върху базовата цена за пране на мека мебел.
  2. Ако разполагате с диван чиято дамаска е захабена по подлакътниците, седящите места и облегалките на дивана, то такива случаи ние разглеждаме като „дивана е едно цяло петно“, съответно офертата която ще получите за почистването му би следвало да се тълкува по следния начин:

» Първо имаме базови цени за пране на мека мебел, в случая за диван.
» Върху базовата цена се начислява от 50 до 100% завишаване заради силна замърсеност на дамаските.

 

Други фактори които биха могли да оскъпят почистването на вашия диван:

  1. Липса на асансьор, а Вие живеете на 4 етаж. Машините с които въобще е възможно да бъде почистен дивана Ви са големи и тежки, всяка фирма таксува както катеренето, така и свалянето на машина на човек на етаж.
  2. Платен режим на паркиране. Клиента заплаща целия престой на автомобила в платен режим на паркиране, докато не приключи почистването на мебелите.
  3. Трудни за обработване дамаски които са набръчкани и изискват силово подпомагане с ръце за да бъде осигурен достъп на накрайника за пране на дамаски, това са така наречените дамаски за меки мебели тип – шарпей.

 

От тук насетне изводите са прости, ако поддържате периодично дамаските на вашите мебели с прахосмукачка например или прилагате машинно пране на диваните поне два пъти в годината, то тогава:

  1. Ще сядате на чисти мебели почти през цялото време.
  2. Когато се наложи да се намеси фирма за почистване за да извърши пране на меката мебел, същата няма да е силно захабена, а Вие ще платите по-ниска цена.
  3. Ще избегнете натрупването на фини прахови частици и миризми по дамаските и пълнежа на дивана.
  4. Ще запазите яркостта на цветовете на дамаската.
  5. Ще удължите живота на вашата любима мека мебел.

 

Ако желаете да получите повече информация за професионалните услуги по почистване на мека мебел, може да се обърнете към нас на телефон: 0877 717 818 или да потърсите колеги от друга фирма за почистване.

Comments are closed.