Професионално почистване на мека мебел и матраци • Орвио ООД • 0878 576 143

orvio.net@gmail.com

14 август 2016

Коментари

Off
 август 14, 2016
 Off
Почистване на матраци, проблеми и решения

Почистването на матраци и тяхната поддръжка са необикновена и много често трудна задача дори за професионалисти в почистването. Какви са нашите наблюдения , вижте в следващия материал…

От известно време се наблюдава необичайно поведение при вносители и търговци на препарати за почистване на матраци. Едно на ръка, че така или иначе набора от такива е силно ограничен, на всичкото отгоре в някои магазини най-нагло препоръчват един и същ препарат за почистване на мека мебел и за почистване на матраци! Защо това ни звучи абсурдно може да прочетете в предната статия, а защо ни го набутват смятаме, че сами се досещате.

При препаратите за почистване и машинно пране на дамаски съществува изключително огромен набор от професионални и битови препарати. За съжаление тъканите от които се произвеждат матраците нямат нищо общо с тези от които се произвеждат дамаски за дивани, нито като материал, нито като начин на обработка. Това ограничава сериозно възможностите за отстраняване на петна от матраците, но не и тяхното обезпрашаване или дезинфекция.

Да си намериш хубави препарати за машинно почистване на матраци се оказва доста трудна задача в България, тези пък които ги има са за определен вид замърсяване или пък само за дезинфекция и не се справят с някои петна, цените даже няма да коментираме. От тук следват няколко неща:

  1. Осъществяваме услугите за пране на матраци с ясното съзнание, че вероятността да отстраним видимо петно е около 50%, което е твърде нисък процент спрямо услугите за пране на мека мебел, там успеваемостта е над 90%, но и набора от почистващи средства за дамаски е по-голям.
  2. Успяваме да дезинфекцираме и обезпрашим матраците посредством специализирани препарати за биологични замърсявания и обезпрашаваме матрака с професионални двумоторни прахосмукачки снабдени с 2 мощни турбини за по-хубав вакуум.

 

клиента обаче е различен и мисленето му е различно, за едни е достатъчно да си махнал петното, а пък дали си дезинфекцирал наистина материята е друг въпрос, за други е важна дезинфекцията, обезпрашаването и използването на по-леки и не толкова агресивни препарати.

Ние съветваме нашите клиенти да проветряват редовно помещенията в които се намират матраците, да сменят достатъчно често спалното бельо с чисто, както и да използват протектори за матрака.

Comments are closed.