Професионално почистване на мека мебел и матраци • Орвио ООД • 0878 576 143

orvio.net@gmail.com

Какво значи професионално почистване на мека мебел?

15 август 2016

Коментари

Off
 август 15, 2016
 Off

В тази статия ще говорим за това какво означава професионално почистване на мека мебел, изпиране на дамаските, обработка на тъканите и други действия, вижте повече…

Ще подредим процесите последователно, така както трябва да се извърши едно професионално почистване на мека мебел:

  1. Разпознаване на тъканта – тук не става въпрос само за това да можем да различим кожен диван от такъв с дамаска. Тук говорим за добре обучен специалист по текстил, който е в състояние да определи вида на дамаската (изкуствена или естествена), също така е важно да се уточни точната материя от която е направена дамаската на дивана.
  2. Локализиране и разпознаване на замърсяването – това е стъпката при която клиента е нужно да съдейства с отговори на въпросите ни, а именно най-важния е от какво естество са замърсяванията, към коя група спадат петната по дамаската. Колкото по конкретна информация имаме, толкова по-добре за процеса по почистване на дивана Ви след това.
  3. Обезпрашаване на дамаската – този процес понякога е силно необходим за да се постигне качествено почистване на меката мебел, съществуват дамаски чиято материя позволява по-добро изсмукване на прахта на сухо, прането им е процес който се прави след предварително обезпрашаване.
  4. Предварително третиране на локализираните замърсявания (петна) – това е процес при който ако нямаме достатъчно събрана информация от т.1 и т.2, няма как да знаем и какъв препарат за почистване на дамаски да използваме. Затова е важно да знаем вида на дамаската, както и вида на замърсяването по нея, само така можем да подберем правилен препарат за почистването и, друг подход би бил не професионален и започваме с играта „онче бонче“.
  5. Пране на дамаските или измиване на кожените облицовки – това е стъпката която се предприема след фиксирането на всички по-горе изброени точки. Точно така, почистването на мека мебел бива два вида: „Пране на мека мебел“ – за дамаски и „Измиване на мека мебел“ – за кожени облицовки.
  6. Препоръки към клиента след извършване на услугата по почистване – препоръките биват различни според това какъв тип мека мебел сме почиствали, спецификата и както и начина и на експлоатация.

 

Професионалното почистване на мебели и облицовки изисква професионални умения, правилен подход, специализирана техника и препарати. Сега ще кажете, че пишем тези неща за да вдигаме цената на услугата. Не! Ние се стараем да предлагаме добра услуга на добра цена, закупуването на нов диван или претапициране на стария са в пъти по-скъпа операция, при второто дори може да останете без диван за 2 седмици. Въпреки всичко в България почистващите услуги са на достатъчно доби цени ако сравняваме услугите с тези в западна Европа.

Comments are closed.