Професионално почистване на мека мебел и матраци • Орвио ООД • 0878 576 143

orvio.net@gmail.com

Пране на дивани и матраци с Рейнбоу, една вероятно морално остаряла техника

14 януари 2017

Коментари

Off
 януари 14, 2017
 Off

Една статия от блога на Славка Цветкова (Мебеле ЕООД).

Като се върна назад в годините и се сещам за пика на машините Рейнбоу в бизнеса с почистването. Факт, бяха много добре рекламирани, промотирани и т.н. върши ли по-добра работа в днешно време системата Рейнбоу когато говорим за почистване на матраци и мека мебел?

В моята фирма (Мебеле ЕООД) редовно хората питат по телефона дали почистваме мебелите с Рейнбоу, явно все още си има хора които държат да им се чисти с тази система. Факт е обаче, че след кратък разоговор същите тези хора поръчват нашите услуги за пране на дивани и матраци въпреки, че не използваме точно тези машини за почистване. Същите тези хора остават доволни клиенти на фирма Мебеле и след време се обаждат отново, същите тези хора дори незнаят как изглежда системата Рейнбоу, съдя по това от разговорите между клиентите и работниците ми…

Хората са го казали, работи 10 години за името, после то ще работи за теб!

Е в нашата фирма почистваме матраците и диваните с екстракторни перящи прахосмукачки, в крайна сметка те за това са създадени, за да извличат мръсотията от дамаските и тапицериите. Рейнбоу е система за изтупване и обезпрашаване, доста скъпо обезпрашаване ще да е. Няма диван или матрак който да сме изпрали ние от Мебеле ЕООД с екстракторна машина и след като е изсъхнал да се е вдигало прах от него! Звучи малко самохвално, но и това е факт, използваме дву и тримоторни перящи прахосмукачки за по-силен вакуум при почистването, това дава възможност да оставяме изпраните мебели почти сухи, издърпваме 90% от влагата в тъканта.

Виж повече за услугата пране на дивани от Мебеле.

По този повод за мен лично системата Рейнбоу не само, че неможе да осигури качествено пране на дамаските, но е и морално остаряла машина за почистване. Може би все още има някакъв смисъл в това да се използва за обезпрашаване, но някак прахта която ще извлечете с тримоторна перяща прахосмукачка е в същия диапазон като грамаж на кв.м.

Екстракторна перяща прахосмукачка като решение за премахване на петна от дамаски? Да стига човек да има опит с различните материи за тапицериите и богата гама от препарати за почистване на текстилните повърхности е в състояние да премахне почти всяко старо или ново петно от дивана или матрака. За всяка мръсотия и тапицерия си има както се казва чалъм: начин на обработка, различен препарат и т.н.

Имате ли опит със системата Рейнбоу и какъв е той, любопитно ми е дали все още бранда работи така успешно за създателите си или модерните и съвременни машини за почистване са издухали отдавна системата и тя е отживелица?

Как вие перете вашите мебели и матраци?

Първоизточник на статията: http://mebele.blog.bg/technology/2017/01/14/prane-na-divani-i-matraci-s-reinbou-edna-veroiatno-moralno-o.1503089

Comments are closed.