Професионално почистване на мека мебел и матраци • Орвио ООД • 0878 576 143

orvio.net@gmail.com

Фирми за професионално почистване никнат като гъби след дъжд

15 януари 2017

Коментари

Off
 януари 15, 2017
 Off

От икономическата криза та до днешни времена ни прави впечатление, че фирмите за професионално почистване станаха колкото гъбите на поляната зад блока след обилен тридневен дъжд… Между другото това не се наблюдава само в нишата с почистването, а и в много други – фотографи, хамали, вик услуги, транспортни услуги, счетоводство и т.н. Някак си всички станаха бизнесмени и започнаха да разбират от всичко, ей това най го мразя у българина, че разбира от всичко даже е професионалист!

Вижте какво означава професионално почистване, професионално отпушване на канали и т.н.? Защо всички вече използват думичката „професионално“ в предлаганите от тях услуги?

На мен поне не ми е известно да има училище за професионални чистачи на този етап и как току що създадена фирма за почистване твърди, че извършва услуги за професионално почистване след като няма и 1 ден опит на терен?

Нужен капитал за стартиране на бизнес с фирма за почистване: 10,000 лв. – ясно! Това мисля, че обяснява много неща. В днешно време да направиш бизнес който да започне да генерира печалба още след първите 6 месеца си е направо трудно да не кажа немислимо. Уви обаче почти всички новосъздадени фирми за професионално почистване успяват поради факта, че на пазара има търсене на услугите за почистване предимно от хора които не разбират и биват примамени с ниски цени и думички като професионално и т.н.

Годината вече е 2017 и фирмите за професионално почистване са колкото мидите на плаж Перла в Приморско още по фрапантното е, че продължават да никнат като в гъбарник направен с Евро пари.

Някак си вече колкото авто-сервизи има в страната толко станаха и фирмите за професионално почистване, толко станаха и фотографите, толкоз станаха и всякакви други специалисти по всичко!

Кратка справка в търговският регистър показва, че всеки месец се регистрират по 13 фирми които в предмета си на дейност са записали и „счетоводни услуги“! На нас лично ни звънят по телефона поне 2 пъти месечно да си пробутват счетоводните услуги. Още по куриозното е, че са ни се обаждали да ни промотират и услуги за професионално почистване!

До къде ще го докараме по този начин? Има ли нужда от толкова много фирми за „професионално почистване“ и наистина ли работят така всичките те? Много въпроси на които се търси отговор!

Comments are closed.