Професионално почистване на мека мебел и матраци • Орвио ООД • 0878 576 143

orvio.net@gmail.com

Почистване от сняг и обезледяване ама за няма нищо!

18 януари 2017

Коментари

Off
 януари 18, 2017
 Off

Това, че работя във фирма за почистване обяснява откъде имам по изкривени виждания за понятието „чисто“ също и по-високи изисквания. Опитвам разбира се да видя и гледната точка на останалите които нямат моят проблем и подобни критерии за почистване.

Преди около 10-на дни (в големите студове и снеговалежи) единствено аз и домоуправителя на кооперацията където живея се бяхме заели със снегопочистването пред входа. Лошо няма, те всички останали във входа са прекалено възрастни. В продължение на няколко дни с Ангел (домоуправителя) отстранявахме снега на смени, през 2-3 часа слизаше ту единият, ту другият.

Съседка от първият етаж ме завари при едно от почистванията и подари бутилка червено вино…

Така след няколко дни почистване от снега най-сетне спря да вали, та да си вземем малко почивка. Много хубаво обаче времето се стопли малко и така дойде денят събота (14.01.2017г.). Снега започна да се топи, купчините от сняг които бяхме направили с Ангел при почистването започнаха да се топят и станаха локви…

Слизам на сутринта в понеделник и какво да видя, през нощта локвите замръзнали и всичко пред входа е на лед! Правя си труда и отивам в магазин Кауфланд, купувам аз 20 кг. морска сол (за собствена сметка естествено) и се връщам пред входа. Разпръснах 15 пакета пред входа (пространството е голямо, някъде към 15 квадрата) което прави по около 1 кг. на квадрат, казвам си е сега до час-два ще се оправи и отивам по задачи.

Свършвам си работа и потеглям обратно към вкъщи, пристигам до кооперацията, паркирам, слизам от колата и тръгвам към входа. Какво да видя? ПРЕД ВХОДА ЛЕД, АМА ЛЕД без проблем може да си направим площадка за кънки!!! Повъртях се аз и гледам, че отстрани на входа се е по разтопил бая, има нещо гнило тук си казах.

Изсипах и останалите ми 5 кг. пред входа барем поне малко да отвърне. На другият ден сутринта излизам до магазина и пред входа бай Марин МЕТЕ С МЕТЛА ПРЕД ВХОДА солта която аз съм купил! Казвам му добър ден, а той ми вика: „Ти ли хвърляш тая сол тука“ и започва да ми се кара, че солта се внасяла навътре във входа и цапала!!!

Значи то и мен ме дразни че входа е мръсен тъй като нямаме чистачка и ангажимента по почистването е на хората на всеки отделен етаж, т.е. на който му се чисти, но да ми направят проблем, че съм хвърли сол за обезледяване пред входа и то сол която съм закупил със собствени средства е меко казано нелепо.

Чудя се дали след някой и друг ден няма да ми дойде на вратата някой ядосан съсед за да ме попита защо съм изринал и неговата част от снега.

Източник: http://orvioclean.blogspot.bg/

Тази статия бе публикувана за първи път от Orvio в: http://orvioclean.blogspot.bg/2017/01/blog-post_17.html

Comments are closed.