Професионално почистване на мека мебел и матраци • Орвио ООД • 0878 576 143

orvio.net@gmail.com

22 януари 2017

Коментари

Off
 януари 22, 2017
 Off
Фирми за почистване: Бориван, Василка, Клийнито, Мебеле, Про Клийн Сървис

През последните 8-10 години фирмите за почистване набраха популярност и станаха достатъчно много, че цената на услугите да падне до нива достъпни и за обикновените потребители, а не само за бизнеса. Въпреки това е важно да се отбележи, че ако човек търси качествени услуги за почистване от фирма не бива да се хвърля на много евтиното.

Орвио е фирма за почистване чиито поглед е съсредоточен в перспектива, както за услугите, така и за техните цени или с други думи без план за развитие и предлагане на качествени услуги на добра цена, няма бъдеще за никоя фирма за почистване.

В днешни времена наемането на фирма за почистване в София например, е лесна и не особено скъпа задача, дори на това вече не се гледа като на глезотия или гъзария, а по-скоро като на необходимост за дома или бизнеса. Минималните поръчки на фирмите за почистване са сведени до много сериозен минимален праг, а това от своя страна прави почистващите услуги от фирми много по-достъпни спрямо едно време.

Минимална стойност на поръчка за почистване във фирма Орвио ООД

В Орвио например минималната поръчка за почистване е 45.00 лева.

 

ПОЯСНИТЕЛНИ СТОЙНОСТИ
Минимална поръчка 45,00 лв.
Включени данъци и държавни такси Да
Валута Всички цени са в български лева (BGN)

Освен подробният ни ценоразпис за почистващи услуги, ние имаме и спомагателни страници с картинки и описания на конкретни услуги, вижте такава страница за услугата „Пране на дивани„.

Цени за почистване от други фирми в бранша:

Клийнито ООД (Cleanito.com) – минимална цена за поръчка на почистване: 45.00 лева. Фирмата извършва професионално почистване и пране на мека мебел.

Видатекс (Vidatex.bg) – минимална стойност на поръчка: 30.00 лева. Фирмата извършва професионално почистване на меки подови настилки.

От изведените данни става ясно, че минималният праг за заявка на почистване с фирма стартира някъде около 40.00 лева, тук е важно да се отбележи, че това са начални прагове като стойности за град София, тъй като изброените фирми за почистване са Софийски.

От тук насетне е от голямо значение каква е вашата необходимост, ако имате нужда от цялостно почистване на вашият дом или офис, цените които ще предложат почистващите фирми следва да бъдат на база квадратен метър за комплексна услуга, а същата се върти около 3 лева за квадрат.

Ако нуждите ви са по-специфични и се налага специализирано почистване, то тогава Ви съветваме да гледате добре ценоразписа на фирмата за почистване, всяка една фирма има своя политика и възгледи за оформяне на цените на услугите си, тук може да видите нашата фирмена политика.

Фирма за почистване, цени за еднократно и абонаментно почистване

Още един пример за това колко ще струва наемането на услугите от фирма за почистване е факторът „абонамент„.

 1. Абонаментното почистване с фирма при всички случаи спестява разходи и е на по-ниски цени от предварително обявените в ценоразписа на фирмата, дори понякога нещата са на договаряне по време на оглед;
 2. Еднократно почистване – При поръчка на услуга за еднократно почистване би следвало да не се очакват каквито и да било отстъпки и намаления в цената на услугата, изключение правят много малко неща като например: „машинно почистване на твърда подова настилка в подземен паркинг“. Дори да не желаете абонаментно почистване на паркинга е възможно да получите отстъпка от първоначално заложените цени от фирмата, защото площите на подобни помещения са изключително големи по квадратура и тук нещата отново отиват на договаряне.

 

Цени за почистване с фирма извън град София

Фирми за почистване: Бориван, Василка, Клийнито, Мебеле, Про Клийн Сървис

Фирми за почистване: Бориван, Василка, Клийнито, Мебеле, Про Клийн Сървис

По презумпция всички фирми за почистване в град София смятат, че това се подразбира и въпреки това са описали добре в ценоразписа си, че начисляват допълнителни такси към цената за почистване ако вашият обект е извън околовръстното шосе. Малко хора обаче са запознати с този факт и биват неприятно изненадани защото не четат или пък смятат, че Нови хан е в София. Когато това бъде пояснено още по телефона от диспечера на фирмата за почистване нещата не са толкова страшни и клиента е получил информацията на време, но когато това му бъде съобщено пред свършен факт тогава вече картината е доста по-лоша, за това ви съветваме да четете внимателно ценоразписите на фирмите за почистване както и да разпитвате диспечера по телефона.

При нас това е написано коректно и бива съобщавано на всеки клиент извън околовръстен път София:

Почистване за обекти извън околовръстен път София – 0.49 лв/km. в посока.

Orvio, Цени за професионално почистване

Цените за почистване с фирма и цените за почистване с хора на свободна практика

Честно казано и в двата случая бихте могли да получите качествено почистване, повечето хора които работят на свободна практика и предлага почистване по домовете и почистване за офиси, първоначално са натрупали своя опит в някоя фирма и техните цени са и много по-привлекателни, дотук обаче с добрите новини.

Това което може да получите от фирмите за почистване никога няма да може да го получите от хората занимаващи се на свободна практика и обратното. Ние от фирма Орвио имаме голям опит и постоянна размяна на информация чрез комуникация и съвместни проекти с хора от други фирми за почистване. Опитът и практиката ни показват, че наемането на фирма за почистване е по-добрият избор пред наемането на човек на свободна практика, естествено и двете страни си имат плюсове и минуси, нека видим:

 1. Цените за почистване с фирма са по-високи (- за фирмите);
 2. Цените за почистване с хора на свободна практика са по-ниски (+ за свободната практика);
 3. Фирмата за почистване подлага периодично своя персонал на строги проверки (+ за фирмите);
 4. Фирмата за почистване обучава ежегодно своя персонал и го запознава със съвременните технологии за почистване, а това допринася за по-високи стандарти и резултати в дейността която извършва (+ за фирмите);
 5. Фирмата за почистване използва професионални препарати и машини за почистване, обикновено хората на свободна практика работят с материали предоставени от клиента (+ за фирмите);
 6. Фирмата за почистване разполага с професионална застраховка „застраховка трети лица“ (+ за фирмите);
 7. Фирмата за почистване спазва поетите ангажименти по отношение на изграден и утвърден график, при свободно практикуващите това бива системно нарушено (+ отново за фирмите);
 8. Лицата на свободна практика обикновено не разполагат с партньори (други фирми за почистване) на които могат да разчитат при по-големи и спешни поръчки (+ за фирмите);
 9. Хората на свободна практика могат да ви свършат и странична работа извън ангажиментите по почистване (- за фирмите);
 10. Фирмите за почистване периодично въртят персонала в обектите, така не се допуска изграждане на по-приятелски взаимоотношения между клиент/фирма, което от своя страна може да породи у клиента склонност към компромиси и съответно падане на качеството по време на задълженията по почистване (шуро-бадженащина), отново плюса е при фирмите;
 11. Човека на свободна практика може да ви зареже във всеки един момент без да плати и стотинка за неустойки, това с фирма за почистване може да бъде избегнато (+ за фирмите);

 

Има още много други факти които сме обсъждали и разсъждавали с наши колеги в бранша, както и ситуации на които сме били свидетели по време на практиката си, именно заради този опит определено заставаме зад избора „наемане на фирма за почистване“ като по-добрия вариант за клиента.

Comments are closed.