Професионално почистване на мека мебел и матраци • Орвио ООД • 0878 576 143

orvio.net@gmail.com

Протектори за ламиниран паркет - не само килима и мокета имат нужда от опазване!

14 февруари 2017

Коментари

Off
 февруари 14, 2017
 Off
Протектор за ламиниран паркет, надраскан от стол с колелца

Килимите и мокета не са единствените настилки които имат нужда от поддръжка и опазване от износване, ламинираният паркет макар и да не приспада към меките подови настилки също има нужда от защита! Решението – протектор за ламиниран паркет!

На снимката по-долу може да видите ясни следи от само 6 месеца използване на стол с колелца върху протектор за ламиниран паркет:

Протектор за ламиниран паркет, надраскан от стол с колелца

Протектор за ламиниран паркет, надраскан от стол с колелца

Това, че ламината приспада към твърдите подови настилки не го прави по-малко уязвим на износване и ако почистването на ламиниран паркет е по-лесно от прането на килим или мокет, то съхранението му също изисква допълнителни грижи.

 

Разбира се, че не е удачно да слагате протекция на цялата площ от паркета, но може да предвидите лесно местата които са изложени на по-интензивно натоварване и триене, такива са например:

  1. Работните места, бюрото;
  2. От вътрешната страна на входната врата в офиса Ви;
  3. При вратите към терасите,

 

Работно място с протектор върху настилката

Работно място с протектор върху настилката

Под стола до бюрото понякога се наблюдава износване на настилката дори само от това, че там държите краката си докато работите на компютъра.

При входните врати пък настилката винаги е най-мръсна, а зимата се вкарват и доста голяма част от препаратите с които се почистват улици и тротоари, това също износва настилката.

На терасата също се събира много прах от мръсния въздух в големия град, ако има и саксии с цветя, редовно пръстта бива разнасяна и навътре в помещението, така след време точно на балконската врата настилката ще се е износила най-много.

 

Ако в офиса Ви работят много дами които обичат да ходят с високи токчета, то тогава не ви трябва протектор за ламиниран паркет, просто сложете мека настилка като мокет например или кардинално решете проблема с издържащият на високо интензивен трафик гранит.

Comments are closed.