Професионално почистване на мека мебел и матраци • Орвио ООД • 0878 576 143

orvio.net@gmail.com

18 февруари 2017

Коментари

Off
 февруари 18, 2017
 Off
Преди и след почистване на кожена мека мебел

За разлика от прането на тапицерии, при почистването на кожена мека мебел има какво да се обърка и то много! Когато има мръсна тапицерия на канапе и то подлежи на изпиране нещата са прости, прилага се „екстракторно пране„. Но когато има мръсна кожена облицовка на дивана, моментално времето за почистване се увеличи двойно и тройно, а риска от съсипване на кожената гарнитура е на 100% сигурно ако не сте професионалисти и решите да „ловите митове“ или да тествате „как се прави?“.

Без значение дали става въпрос за мека мебел с изкуствена или естествена кожа ако нямате познания за материите и препаратите за почистване, може да се наложи да си купите нова гарнитура, ако Ви смущава вида на старата след експеримента разбира се.

При неправилен подбор на препарат за почистване на кожен диван, съществува риск боята на кожата да се напука или направо да се обели, т.е. след „почистването“ да изглежда така, точно както се бели кожата Ви когато изгорите на слънце. А ето и един пример за добре измита кожена гарнитура, както и нейното състояние преди почистването и:

Преди и след почистване на кожена мека мебел

Преди и след почистване на кожена мека мебел

Ако кожата по дивана е много захабена или протъркана от експлоатация е немислимо да се ползват тежки сапуни и препарати за миене или пък четки за търкане по материята.

Предвид колко са скъпи подобни гарнитури, преди да пристъпите към почистване Ви съветваме да се обърнете към специалист – тапицер или продавач на кожена мека мебел. Ако нямате такива под ръка, то може и да ни се обадите на телефон 0877 717 818 да обсъдим проблема и да Ви дадем насоки за разрешаването му.

Comments are closed.