Протектори за ламиниран паркет – не само килима и мокета имат нужда от опазване!

Килимите и мокета не са единствените настилки които имат нужда от поддръжка и опазване от износване, ламинираният паркет макар и да не приспада към меките подови настилки също има нужда от защита! Решението – протектор за ламиниран паркет!

Това, че ламината приспада към твърдите подови настилки не го прави по-малко уязвим на износване и ако почистването на ламиниран паркет е по-лесно от прането на килим или мокет, то съхранението му също изисква допълнителни грижи.

Разбира се, че не е удачно да слагате протекция на цялата площ от паркета, но може да предвидите лесно местата които са изложени на по-интензивно натоварване и триене, такива са например:

  1. Работните места, бюрото;
  2. От вътрешната страна на входната врата в офиса Ви;
  3. При вратите към терасите;

Под стола до бюрото понякога се наблюдава износване на настилката дори само от това, че там държите краката си докато работите на компютъра.

При входните врати пък настилката винаги е най-мръсна, а зимата се вкарват и доста голяма част от препаратите с които се почистват улици и тротоари, това също износва настилката.

На терасата също се събира много прах от мръсния въздух в големия град, ако има и саксии с цветя, редовно пръстта бива разнасяна и навътре в помещението, така след време точно на балконската врата настилката ще се е износила най-много.

Ако в офиса Ви работят много дами които обичат да ходят с високи токчета, то тогава не ви трябва протектор за ламиниран паркет, просто сложете мека настилка като мокет например или кардинално решете проблема с издържащият на високо интензивен трафик гранит.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.