Най-страшното е да работиш с аматьори, които са си повярвали, че са професионалисти

В нашата фирма за почистване се налага да ползваме услугите на няколко външни компании, така успяваме да доставим на клиента най-доброто, що се отнася до почистващи услуги за дома или офиса.

През годините сме партнирали и работили с много фирми за професионално почистване и компании които се занимават с доставка на препарати за почистване или хигиенни консумативи. Работили сме и с фирми за поддръжка на автопарка ни, поддръжка на сйта и други, да не изреждам.

Това което ми прави впечатление е истинският професионализъм на гореспоменатите! В някои случаи сме случвали на много добри отношения, уважение и невероятен подход, но има и случаи при които повярвали си аматьори, че са професионалисти са в състояние да ти скъсат нервите из основи и то не партньори, не контрагенти, а собствените ти работници!

В България явлението „разбирач по всичко“ явно е превзело Интернет пространството и са се навъдили всякакви професионални чистачи, професионални хамали и прочие… Знам аз, че българина е специалист по всичко, но това вече прелива всякакви граници!!!

Да вземеш на работа човек и той на 3-тия месец да започне да ти дава акъл, кое как се почиства и да ти прави оперативка си е направо безрасъдно! Въпросният професионалист има 7 години стаж като мияч на стъкла, до толкова си е повярвал как се чисти, че започна и акъл да дава, е ай сиктир.

Да ме извиняват всички хора които по някакъв начин се занимават с почистване в България, но докато нямам клиенти които да се оплакват от моето почистване и моят подход, нямат право да ми казват и копче, да не говорим, че те са работници, а аз им давам заплатата!

Впечатляващо е как един самозабравил се чистач може да дойде на обекта и да се опита да пренареди задачите така както той ги вижда, а като не му угодиш да си тръгне. Чао, на опашката за работа има още много като теб, надявам се по-разумни хора!

Професионалното почистване е за хора които имат желание да се занимават с това и се вслушват в съветите на тези които са проверили и изпитали на опитна площадка кое, как и защо работи така, изпитали са различни начини, препарати, похвати. Още нещо, 7 годишен стаж не те прави професионален чистач ако нямаш ежегодно обучение и запознаване със съвременните методи и добри практики за почистване на каквото и да било!

Хайде професионалиста да отива на борсата да се доказва на някой друг!!!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.