Почистване на кожена мека мебел – нож с две остриета!

За разлика от прането на тапицерии, при почистването на кожена мека мебел има какво да се обърка и то много!

Когато има мръсна тапицерия на канапе и то подлежи на изпиране нещата са прости, прилага се „екстракторно пране„.

Но когато има мръсна кожена облицовка на дивана, моментално времето за почистване се увеличи двойно и тройно, а риска от съсипване на кожената гарнитура е на 100% сигурно ако не сте професионалисти и решите да „ловите митове“ или да тествате „как се прави?“.

Без значение дали става въпрос за мека мебел с изкуствена или естествена кожа ако нямате познания за материите и препаратите за почистване, може да се наложи да си купите нова гарнитура, ако Ви смущава вида на старата след експеримента разбира се.

При неправилен подбор на препарат за почистване на кожен диван, съществува риск боята на кожата да се напука или направо да се обели, т.е. след „почистването“ да изглежда така, точно както се бели кожата Ви когато изгорите на слънце.

Ако кожата по дивана е много захабена или протъркана от експлоатация е немислимо да се ползват тежки сапуни и препарати за миене или пък четки за търкане по материята.

Предвид колко са скъпи подобни гарнитури, преди да пристъпите към почистване Ви съветваме да се обърнете към специалист – тапицер или продавач на кожена мека мебел. Ако нямате такива под ръка, то може и да ни се обадите на телефон +359878576143  да обсъдим проблема и да Ви дадем насоки за разрешаването му.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.